Veiligheidseisen en -instructies

Veiligheid boven alles, zeker als het om je ukkie gaat! Uiteraard voldoen alle producten van Little Ukkies daarom aan de veiligheidseisen volgens de Nederlandse en Europese norm en wetgeving voor babyartikelen (NEN-12586 en EN71).

Veiligheidseisen

Om aan de Nederlandse (NEN-12586) en Europese (EN71) norm en wetgeving voor babyartikelen te voldoen, worden er een aantal strenge veiligheidseisen opgelegd. Voor handgemaakte babyartikelen zoals bijtringen, speenkoorden en wagenspanners, geldt het volgende:

➤ Alle onderdelen die voor de productie worden gebruikt, moeten volledig vrij zijn van BPA, weekmakers, PVC, lood en ftalaten.

➤ De houten onderdelen die een artikel bevat, moeten gemaakt zijn van onbehandeld beukenhout.

➤ Wanneer er een (speen)clip gebruikt wordt, moet deze voorzien zijn van ventilatiegaten van minimaal 3mm doorsnee.

➤ Het koord dat gebruikt wordt, moet een minimale dikte hebben van 1,5mm.


Voor speenkoorden gelden nog een aantal extra eisen:

➤ Een speenkoord mag een maximale lengte hebben van 22cm, exclusief de clip

➤ Een speenkoord mag geen losse onderdelen en knoopjes bevatten.

➤ Een speenclip mag niet van metaal zijn gemaakt.


Uiteraard voldoen de producten van Little Ukkies aan al deze criteria!

 CE-certificering, NEN-12586 en EN71

Veiligheidsinstructies

Ondanks dat ik alle producten met veel zorg, liefde en aandacht maak, blijft het belangrijk om de artikelen op de juiste manier te gebruiken. Bij elke bestelling worden daarom veiligheidsinstructies mee verzonden voor jouw bestelde artikelen. Lees deze instructies altijd goed door voor gebruik!

Bijtring
Controleer de bijtring altijd op breuk of beschadigingen voor je het aan je kindje geeft en laat je kindje er alleen onder toezicht mee spelen.

Bewaar de bijtring in de koelkast voor een verkoelende werking bij doorkomende tandjes. Stop een bijtring nooit in de vriezer! Deze kan dan te koud worden en zo blaren en velletjes veroorzaken aan de huid en in de mond van het kindje.

Reinig de bijtring na ieder gebruik met warm water en eventueel een zachte zeep of afwasmiddel.

Speenkoord
Controleer de speenkoord voor ieder gebruik op breuk en beschadigingen en gebruik deze nooit zonder toezicht. Bevestig de speenclip altijd aan een kledingstuk van je kindje om te voorkomen dat deze ingeslikt kan worden en geef een speenkoord nooit mee naar bed. Een speenkoord is niet bedoeld als speelgoed.

Wanneer je het speenkoord wil reinigen, zorg er dan voor dat de clip niet nat wordt. Dit kan bijvoorbeeld met een babydoekje of een schone doek met warm water. Wanneer de clip (te vaak) nat wordt, kan dit ten koste gaan van de stevigheid en houdbaarheid ervan.

Wagenspanner
Controleer de wagenspanner voor ieder gebruik op breuk en beschadigingen. Een wagenspanner dient ter decoratie en is niet bedoeld als speelgoed. Verwijder het daarom zodra je kindje eraan gaat trekken of zodra je kindje op handen en voeten kan kruipen. Gebruik de wagenspanner nooit zonder deze eerst goed te bevestigen.


Little Ukkies kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongelukken m.b.t. het gebruik van haar producten. Als ouder/verzorger ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw kind. Gebruik is daarom altijd geheel op eigen risico.